Kamut en gerstegras (barley)

 

Uit de folder van Groene Dag:

Wat is Green Kamut?

"Green Kamut is geen chemische samenstelling van afzonderlijke energieloze componenten, maar volledig voedsel. Voedingsmiddelen als Green Kamut zouden niet bediscussieerd mogen worden enkel en alleen op basis van het aantal vitamines of mineralen. De tijd waarin afzonderlijke vitamines of mineralen werden geviseerd, is inmiddels lang achterhaald op het terrein van de gevorderde research. Meer en meer wordt de aandacht verlegd naar de totaliteit van ieder biologisch fenomeen."

Green Kamut is organisch gegroeid, zonder gebruik van chemische bestrijdings- of groeistimulerende middelen. Ook op dit vlak is Green Kamut uniek tussen alle andere analoge producten.

Green Kamut is een 100 % natuurlijk gedroogd sap in poedervorm, waaruit minstens 99 % van de vezels zijn verwijderd. De helder groene kleur van Green Kamut is het natuurlijke chlorofyl. Er werden geen kunstmatige kleur- of smaakmiddelen gebruikt.

Green Kamut is gemaakt van graangrassen op het hoogtepunt van hun gezondheidswaarde, op een hoogte van 20-25 cm, en komend uit volle grond, en niet uit kweekbakjes in serres of tunnels.

Green Kamut is gemaakt op lage temperatuur (28°C) om de delicate levensbelangrijke stoffen te bewaren, waardoor een product werd bekomen dat de meeste kwaliteiten van de levende plant inhoudt en gemakkelijk opneembaar is.

Green Kamut bevat tal van vitamines, mineralen, aminozuren en ontelbaar veel bruikbare enzymen. Green Kamut heeft bovendien ook een basische pH en draagt enorm bij tot de ontzuring van het lichaam en het herstellen van het natuurlijk evenwicht. In vergelijking met andere planten bevat Green Kamut veruit de meeste basische mineralen van alle voedingsmiddelen en bevatten grote hoeveelheden natuurlijk chlorofyl (= het bloed van de plant). Alle eigenschappen bekend uit de toepassing van tarwegrassap, zijn bekend voor Green Kamut.

 

Gebruik Green Kamut droog, in water of meng het met uw geliefde groentensap. Green Kamut is een gemakkelijke manier om de leemten in uw voeding in te vullen.

Kamut is een niet gehybrideerd oer-graangras met zeer oorspronkelijke kwaliteiten. Deze kwaliteiten onderscheiden het zelfs van tarwe, terwijl ook in het gras daarvan de sporen merkbaar zijn. Kamutgras wordt hier samengebracht met alfalfasap (35%).

Het is het zuiverste product op de markt : zonder enig vulmiddel: geen maltodextrine, rijst of rijstvezels, zonder grasvezels of andere niet werkzame stoffen.

Gedroogd aan 28°C en van begin tot het einde organisch geteeld en verwerkt volgens de strengste normen.

Green Kamut is de topper uit ons aanbod van gezondheidsproducten.

Uit de wieg van onze beschaving : een oude verloren voeding weer ontdekt: de nieuwste en tegelijk meest oorspronkelijke groene voeding.

100 % gedroogd sap van jonge bladeren van kamut (65%) en alfalfa (35%)

Eén portie (1 gram) Green Kamut® is een equivalent van 33 ml. versgeperst tarwegrassap of een heel grote portie diepgroene bladgroente (120 gram).

100 % sap : GEEN vulmiddelen, hulpstoffen, zetmeel of dextrine

100 % RAUWKOST-KWALITEIT : de levendige kwaliteit van de enzymen, vitaminen en mineralen blijft behouden.

Gegarandeerd biologisch verbouwd en verwerkt.

Een uitgelezen bron van alle inhoudsstoffen van groene sappen.

Eenvoudig te gebruiken : in water of sap oplossen en opdrinken

Zuinig en goedkoop in het gebruik : minder dan 20 BF / 1 gulden per portie !

Twee ingrediënten van de hoogste voedingsfysiologische betekenis : 65 % kamutblad en 35 % alfalfasap en niets méér !

Omgevingsvriendelijke verpakking in PETflessen, die voldoende bescherming bieden tegen lichtinval.

Snelle en gezonde "Fast-food"!

 

 

 

Enkele ervaringen van mensen

"Jarenlang had ik buikloop en haalde ik slechts weinig uit mijn voeding. Ik was doorlopend moe en zag op tegen elke taak. Nadat ik Green Kamut twee weken had gebruikt was mijn stoelgang perfect en ik kreeg weer energie om mijn werk te doen."

"Na drie weken gebruik heb ik een ander lichaamsgevoel. Alle zwaarte is van me afgevallen en ik voel me weer goed in mijn vel".

"Dankzij het gebruik van Green Kamut ben ik steeds minder gaan snoepen, terwijl ik over een veel constantere energie beschik."

"Ik voed twee kinderen met borstvoeding en heb niet het gevoel iets tekort te komen, terwijl mijn beide kinderen goed gedijen. Ik schrijf het toe aan het gebruik van Green Kamut en chlorella."

 

We wensen u veel succes & een goede gezondheid... levenslang fit met de "groene lijn".

 

Verpakking

Green Kamut (kamutgras- en alfalfasap): in poeder, verpakt in PET potten met 90 dosissen (1 dosis = 2 koffielepels) - goed voor normaal gebruik van ± 90 dagen

Green Kamut (kamutgras- en alfalfasap): in capsules (VEGGICAPS), verpakt in PET potten met 240 capsules / gebruik: 3 à 6 p.d.

 

Het belang van sap

We hebben ontdekt dat de snelste weg om de immuniteit te herstellen en het lichaam in zijn gezonde staat te brengen, gebeurt dankzij het drinken van rauwe groentensappen (denk bv. aan een sappen-kuur).

Groentensappen kosten het lichaam noch energie, noch inspanning en vergelijk je bijna met (natuurlijke) intraveneuze voeding. Binnen enkele minuten zijn de voedingsstoffen in de bloedstroom en voeden de cellen en het immuunsysteem.

Green Kamut en Just Barley zijn puur gedroogd sap

In de lijn hiervan past het gebruik van Green Kamut en Just Barley, waarin het geconcentreerde sap van jong kamut- of gerstgras is opgeslagen, met behoud van alle kwaliteiten en zijn totaliteitsprincipe, enzymen inclusief.

In onze snelle, jachtige wereld, doen velen niet de moeite om zelf dagelijks sap te extraheren uit rauwe groenten, maar het is zeker mogelijk voor hen om steeds Green Kamut en Just Barley bij de hand te hebben. Dat is wat ook wij hebben geleerd, en dat we je met een zuiver geweten kunnen aanbevelen. Hoe sterk wij gekant zijn tegen elke vorm van kunstmatige voedselaanvulling, zo enthoesiast zijn wij over de waarde van dit bijzonder gedroogde sap.

 

Het is voeding van de allerhoogste kwaliteit. Wij menen dat het gebruik van Green Kamut en Just Barley voor velen een versterking van het lichaam kan zijn, die naast een levende voeding zorgt voor de volledige beschikbaarheid van alles wat het organisme behoeft. Toepassingen van deze voeding zijn er zowel bij zieken als bij gezonden, bv. als ondersteuning van de geestelijke functies van managers, zenuwlijders, gestresseerde personen; bij zwangerschap en borstvoeding, bij intense sportbeoefening enz.

Green Kamut en Just Barley zijn tot poeder herleide vorm van puur natuurlijk sap van jonge kamut- of gerstgrasblaadjes, waaraan het sap van alfalfa is toegevoegd.

Just Barley is puur gerstgrassap en is het resultaat van jarenlange studie. Het voorziet in één van de ruimste aanwezigheden van noodzakelijke nutritienten, beschikbaar in één enkel voedingsmiddel.

Green Kamut is het meest oorspronkelijke voedsel, bekomen uit gras van oergraan.

Hoe GreenKamut zal verdragen worden, hangt af van de hoeveelheid die wordt gebruikt. Om de desintoxicatie langzaam te laten verlopen, wordt aanbevolen om de dosis op te bouwen: bv. één à twee maal daags een halve koffielepel in het begin. Daarna opbouwen volgens de behoefte. Er is geen maximum dosis voorzien.

 

Hoe voelen mensen het aan?

Zij voelen een verbeterde vertering en opname van hun voeding.

Het is niet onmogelijk dat een ongemakkelijk gevoel de eerste periode begeleidt. Dit hangt af van de vervuilingsgraad van het lichaam tengevolge van verkeerde voeding en diverse stimuli. Dit milde of soms wat zwaardere ongemak wijst op een ontgiftingsreactie die moet plaats vinden. Symptomen als tijdelijke vermoeidheid, duizelingen of lichte spijsverteringsmoeilijk-heden kunnen tijdelijk het idee geven dat Green Kamut en Just Barley niet goed voor je zijn. Toch doet Green Kamut en Just Barley precies nu heel belangrijk werk voor je lichaam. Het is bezig een nieuwe mens in je te maken, waarvan de lichaamsweefsels tot in het diepste worden gereinigd. De toxines worden vrijgemaakt, komen terecht in de bloedstroom om vervolgens uitgescheiden te worden.

Niet iedereen heeft dergelijke moeilijke ervaringen met Green Kamut, maar het is belangrijk dat de mensen wie het overkomt weten dat dit bij een natuurlijk herstelproces hoort. Meestal verdwijnt het ongemak binnen enkele dagen, tot maximaal enkele weken. Indien het zou voorvallen, raden we je aan om in deze periode de dosis een beetje te verminderen tot een halve koffielepel twee tot drie maal daags, je niet te overwerken en het drinken van zuiver, gedistilleerd water te vermeerderen. Zo help je je lichaam zuiver maken. Realiseer je goed, dat jarenlange verkeerde voeding en vervuiling van je lichaam nu gecorrigeerd worden. Green Kamut en Just Barley zal waar mogelijk de gezonde celvernieuwing activeren, het lichaamsweefsel zuiver maken. Dit alles berust op een verhoogde enzymatische werking. Iedereen die zich ooit intensief met voeding heeft beziggehouden, zal deze werking kunnen begrijpen. Méér enzymen betekent immers een verhoogde opname, een verbeterde lichaamsreiniging, een toename van de herstelfuncties, een verademing voor de vitale celfuncties.

 

Kan Green Kamut en Just Barley gebruikt worden, terwijl men medicatie neemt? Ja, behalve in die gevallen waarbij de arts het eten van groene groenten of sla absoluut afraadt. Voor wie aan spijsverteringsproblemen lijdt bij het eten van salades is Green Kamut en Just Barley zelfs een goede oplossing. Door het feit dat de vezels uit het sap zijn verwijderd, wordt van de vertering geen enkele inspanning vereist. De rijkdom aan enzymen in Green Kamut en Just Barley is zelfs voordelig voor het opstarten van de vertering van groenten en vruchten. Wij kunnen Green Kamut sterk aanbevelen in de overgangsfase naar een gezonde voeding met meer fruit en groenten. Green Kamut maakt deze overgang gemakkelijker en veiliger.

Kan het gebruik van Green Kamut en Just Barley nadelig zijn? Neen, andere producten op basis van tarwegras, gerstgras en andere grassappen werden gedurende meer dan 35 jaar in Japan gebruikt door meer dan 2 miljoen mensen. In de V.S. is het sinds 1982 in gebruik. Er is geen enkele toxische stof in gevonden en is 100 % organisch voortgebracht. Het bevat geen prikkelstoffen, maar slechts voedingsstoffen die noodzakelijk zijn voor het herstel.

 

Te verkrijgen bij Groene Dag te Flobecq winkel of verzendingsdientst.

 

Bron: www.groenedag.org

 

Luc Van Oost – gezondheidstherapeut – www.lucvanoost.be

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd en mag op geen enkele wijze worden vermenigvuldigd of doorgegeven worden aan anderen zonder toestemming van de auteur.

Dit artikel werd met de meeste zorg samengesteld.  Niettemin is het nooit geheel uitgesloten dat informatie door tijdsverloop, recent wetenschappelijk onderzoek of andere oorzaken onjuist, onvolledig of achterhaald is.  De auteur kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enige directe of indirecte gevolgen voortvloeiend uit de gegevens.  Dit artikel is niet bedoeld als vervanging voor een medische diagnose en medische zorg door een arts.  De lezer wordt uitdrukkelijk geadviseerd zijn arts te raadplegen bij enigerlei klachten of symptomen.

Suggesties, commentaar en reacties zijn steeds welkom op het vermelde e-mailadres.