Norman Wardhaugh Walker (1886–1985)

 

normanwalker

 

Engels-Amerikaans pionier en zakenman in het domein van de gezonde voeding en het persen van fruit en groente tot sap.  Hij ontwierp de Norwalk Hydraulic Press Juicer, die nog steeds geproduceerd wordt.  Dit toestel maalt traag de groente of fruit vóór het geperst wordt.  Hij ontdekte de waarde van sappen toen hij herstelde van een gezondheidscrisis op het Franse platteland.

 

Zijn ouders emigreerden in 1910 van Engeland naar New York op de Lusitania.  Hij oefende er verscheidene beroepen uit, o.a. schilder, klerk, vliegenier.  Later verhuisde hij naar Californië.  Samen met een arts opende hij een rauwe sap-bar met huis-aan-huis bestelling.  Rond 1930 hadden ze samen tientallen sapformules samengesteld voor specifieke aandoeningen.  Hij legde de nadruk op het reinigen van de dikke darm als basis voor een goede gezondheid en schatte dat 80% van de ziektes begint in de darm.

 

Eind van de jaren ’40 begon hij met een eigen gezondheidstijdschrift, The New Health Movement Review.   Gedurende een aantal jaren runde hij een gezondheidsfarm in Arizona.  Hij stopte hiermee om zich volledig te wijten aan het schrijven over voeding en levenswijze.

 

Walker propageerde een voedingspatroon gebaseerd op fruit, rauwe groente, geitenmelk en noten.  Hij ging ervan uit dat bereid voedsel dood is, de eliminatie van toxines in het gedrang brengt, en de immuniteit en de gezondheid ondermijnt.

Hij had het vooral niet op met melkproducten.  Hij stelde bij mensen vast dat vele ziektes verdwijnen door het weglaten van melkproducten.  Hij verklaarde dit door het feit dat allerlei pathogene organismen in de slijmen, die melkproducten veroorzaken in het lichaam, een ideale voedingsbodem vinden om zich te ontwikkelen.

Hij was lichamelijk en geestelijk gezond en actief tot de dag van zijn dood.

 

Citaat

"I can truthfully say that I am never conscious of my age. Since I reached maturity, I have never been aware of being any older, and I can say, without equivocation or mental reservation, that I feel more alive, alert, and full of enthusiasm today than I did when I was 30 years old. I still feel my best years are ahead of me. I never think of birthdays, nor do I celebrate them. Today I can truthfully say that I am enjoying vibrant health, I don't mind telling people how old I am: I AM AGELESS!" (The Natural Way to Vibrant Health, hfd. 3)

 

Bron

www.wikipedia.org