Luigi Cornaro (1464-1566)

 

cornaro

 

Tot de leeftijd van ongeveer 40 jaar had Cornaro een zeer slechte constitutie.Hij begon toen zich strikt te houden aan een schema van onthouding en soberheid.Als edelman beschikte hij over alle rijkdommen van het leven, maar deed er vrijwillig afstand van uit zelfbehoud.

Hij volgde gewoon wat hij leerde uit zijn ervaringen en uit de natuur.

 

Zijn gezondheid verbeterde in die mate dat hij een verhandeling schreef met de titel: "Een zekere methode om een hoge leeftijd te bereiken en gezond te blijven".Dit werkt getuigt van blijmoedigheid, goede smaak, gezond verstand en sereniteit en bevat tal van frisse ideeŽn, verlichtende inzichten, en is in een eenvoudige taal geschreven.

 

Vzw Groene Dag heeft dit werk voor het eerst in het Nederlands uitgegeven, als praktisch handboek en bron van inspiratie voor zoveel mensen op zoek naar een beter leven.De titel luidt ďZo wordt u 100 jaarĒ.

 

Luigi Cornaro wordt beschouwd als een van de voorlopers van de Natuurlijke HygiŽne en zijn klein boekje met redevoeringen wordt gezien als een van de klassiekers uit de HygiŽnistische Bibliotheek.

 

Bron

www.groenedag.org