Jan Dries (į1938)

 

Volgde een opleiding Heilpraktiker in Duitsland, waarna hij nog 18 andere opleidingen volgde.

Richtte in 1988 de succesvolle Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg op, met 4 scholen in BelgiŽ en Nederland en 3 opleidingen: herborist, consulent voeding gezondheid en levenswijze, en gezondheidstherapeut.

Schreef zoín 100 boeken, gezondheidsbrochures en cursussen en honderden tijdschriftartikelen.Gaf talloze voordrachten in BelgiŽ en Nederland.Hij stopte met zijn praktijk toen hij met pensioen ging, maar geeft heden nog steeds les aan de Europese Academie en blijft meewerken aan de vormgeving van de 3 opleidingen, en zet zich tevens in voor de beroepsvereniging van beoefenaars van de natuurgeneeskunde (BBNa).

Gezondheidstherapeut, herborist en natuurvoedingswinkelier Jan Margodt is nu algemeen directeur van de school.

Jan Dries heeft ook een populaire blog vol met gezondheidsinformatie.

 

Hij was vooral gespecialiseerd in relaxatietherapie, voedingstherapie en de begeleiding van kankerpatiŽnten.Hij ontwikkelde een aantal therapieŽn, zoals de bio-energetische voedingstherapie en kruidengeneeskunde, de podo- en dermasegmentale reflexologie.

Hij blies de basis van de traditionele natuurgeneeskunde, nl. de vierelementenleer, nieuw leven in door uitvoerig het temperament, alle delen van het lichaam en ook de therapieŽn onder te brengen onder de vier elementen.

 

Zijn bekendste werken:

         Natuurvoeding voor dagelijks gebruik (1978)

         Kanker, er is nog hoop

         Milieu anders bekeken (1990)

 

 

Voor meer informatie

www.europeseacademie.be

natuur-en-gezondheid.skynetblogs.be