Jack LaLanne (1914-2011)

Web-LaLanne-RonsPhoto-

Amerikaanse fitnessgoeroe, voedingsexpert, spreker. 

 

Wordt beschouwd als "the godfather of fitness".  Gevierde celebrity, heeft een ster op de Hollywood Walk of Fame and Hall of Fame.

 

Van 1951 tot 1985 had hij een fitnessprogramma op televisie (ABC Network), de beroemde “Jack LaLanne show”, het langst lopende oefenprogramma op televisie.

 

Aanvankelijk studeerde hij chiropraxie maar besloot in 1936 om zijn eigen gezondheidscentrum (health spa) te openen in Californië.  Hij ontwierp de eerste fitnesstoestellen en vele oefeningen voor zowel mannen als vrouwen.  Tegen de jaren ’80 waren er meer dan 200 health clubs die zijn naam droegen, maar die hij heeft overgelaten aan Bally Total Fitness.

Hij bracht ook boeken en video’s uit over fitness en voeding, fitnesstoestellen, vitaminesupplementen, acteerde in films, en bracht de bekende sapcentrifuge ‘Jack LaLanne’s Power Juicer’ op de markt.

 

Hij is bekend om allerlei stunts, zoals anderhalve mijl zwemmen, met handboeien en sterke tegenwind, in Long Beach Harbour, 70 boten voortslepend met daarin 70 mensen (op zijn 70e verjaardag).  Hij ontving vanaf zijn 80e een tiental awards van diverse instellingen en organisaties.  Hij vertelt pertinent dat hij zijn carrière en succes te danken heeft aan zijn vrouw Elaine.

 

Tot een paar dagen voor z’n dood oefende hij nog elke morgen anderhalf uur in een fitnessclub en zwom of wandelde hij een half uur per dag.

 

jay_dettorre_and_jack_lalanneIn december 2009 bracht hij op zijn 95e een nieuw boek uit over gezonde voeding en levenswijze. 

Interviews met hem kunnen bekeken worden op YouTube.

 

Citaten:

I cannot afford to die, it will ruin my image

I work at living, most people work at dying

If man made it, don’t eat it

If it tastes good, spit it out

 

 

Bron

www.wikipedia.org