Dr. Hazel Parcells (1889-1996)

 

http://www.parcellscenter.com/images/Dr.Parcells%20Photo%202.gifDr. Hazel Parcells was één van de meest vooraanstaande natuurgeneeskundigen in Amerika.  Ze genas zichzelf in 1931 van terminale tuberculose en legde zich de daaropvolgende 65 jaar toe op onderzoek en onderwijs in natuurlijke zelfgenezing, beginnend bij scheikunde, want dat was het enige dat ze kon vinden in een tijd dat er nog helemaal geen literatuur bestond over natuurgeneeskunde.

 

In 1950 werd ze gevraagd een voedingsinstituut op te zetten aan de Sierra State University in Texas. Deze universiteit sloot de deuren in 1960, waarna ze een eigen praktijk begon als voedingsconsulente en zelf verder studeerde.  Zo werd ze doctor in de naturopathie, doctor in de chiropractie en doctor in de voedingsfilosofie. 

Ze gaf les tot haar 105e en heeft heel wat generaties opgeleid.  Ze was haar tijd ver vooruit en besteedde aandacht aan zaken waar in die tijd niemand zelfs nog maar aan dacht.

 

Ze bestreek een groot domein van de natuurgeneeskunde: voeding, zuiver water, zuivere lucht, verlichting, hygiëne in huis, kleuren, mineralen, voedselcombinaties, keukengerei, ontgiftingsmethoden, geneeskrachtige baden, beweging, schoonmaak van giftige emoties, elektromagnetische behandelwijzen, radiësthesie, hygiëne in huis, de huisapotheek, aromatherapie, bestrijding van parasieten, bacteriën, schimmels, enz. 

 

http://www.parcellscenter.com/images/Parcell.gifZe ontwikkelde een methode om voeding te ontsmetten van alle parasieten, zware metalen, pesticiden en bestraling, de zgn. Clorox®-methode en een methode om zuiver water te verkrijgen door volspectrumlampen.

In 1995 stichtte ze het Parcells Center dat haar werk in onderzoek en onderwijs voortzet in Santa Fe, New Mexico.

 

Toen ze 105 jaar was, kwam Joseph Dispenza op haar pad, die bijna een jaar lang intensief met haar samenwerkte om alles op te tekenen wat ze wist en wou doorgeven aan iedereen die het aanbelangt.

 

“Vier maanden later (na haar 106e verjaardag) overleed ze vredig in haar slaap. Haar geschenk aan ons is de informatie die u in het boek* vindt, waarin ze voor ieder van ons een middel zag om de touwtjes van ons leven in eigen hand te nemen, om terug te keren naar een bewustzijn waarin we zelf voor onze gezondheid zorgen en de verantwoordelijkheid van het welzijn van ons lichaam nemen. 

Met een beetje goede informatie kunnen we allemaal, zo geloofde ze rotsvast, een gelukkig en gezond leven leiden tot ons 100e en wie weet wel langer, zoals zij.  Haar boodschap is dat we in ons het vermogen bezitten om ons geboorterecht van lichamelijk welzijn te genieten, als we de sublieme principes van de natuur eerbiedigen en daarvan gebruik maken.” (p. 30-31)

 

*Dispenza, J., Live better longer: the Parcells Center Seven Step Plan for Health and Longevity (Nederlandse vertaling: Optimaal gezond en vitaal, Zuidnederlandse uitg., 2002)