Dr. Cornelis Moerman (1893-1988)

 

http://members.yline.com/~naturpur/drmoerman.gifNederlands huisarts in Vlaardingen die uit zijn liefhebberij, de duivensport, een  alternatieve therapie tegen kanker ontwikkelde.

 

Het viel hem op dat de kwaliteit van voeding de weerstand en prestaties van duiven kon verhogen.   Volgens hem konden duiven geen kanker krijgen.  Hij kwam tot het besluit dat een aangepast dieet kanker bij mensen zou kunnen genezen.

 

 

Hij vond geen gehoor bij de reguliere geneeskunde, waardoor hij er een afkeer voor kreeg, wat een objectief onderzoek naar de effectiviteit later in de weg stond.

 

Nadat in 1955 een artikel over hem verscheen, nam zijn populariteit sterk toe, ondanks het scepticisme van de reguliere geneeskunde en de politiek.  De weerstand tegen zijn therapie wordt ook verklaard door zijn eigenwijs en charismatisch karakter.

Heden ten dage worden er ook door de klassieke geneeskunde relaties gelegd tussen voeding en kanker.  Het is moeilijk en ondankbaar om een pionier te zijn.

 

http://images.vpro.nl/img.db?24810416++s(150)Moerman ging ervan uit dat kanker een ziekte is van heel het lichaam, dat eindigt in een tumorvorming tengevolge van een verstoorde stofwisseling.  Hij concentreerde zich op het versterken van het immuunsysteem door extra toevoer van bepaalde stoffen zoals vitamine A, B, C, E, jodium, zwavel, ijzer, citroenzuur en door het eten van hoofdzakelijk rauw voedsel.

 

 

 

Hij schreef een aantal boeken, o.a.:

De oplossing van het kankervraagstuk, 1958

Kanker als gevolg van onvolwaardige voeding kan genezen door dieet en therapie, 1978

De natuur, onze grote dokter, 1979.

Mijn kankeronderzoek verricht in de dertiger jaren, 1985

 

Bron

www.wikipedia.org

Natur Pur

www.moermanvereniging.nl