Dr. Alfred Vogel  (1902-1996)

 

vogel1

Alfred Vogel groeide op in Aesh in Basel (Zwitserland).   In zijn kinderjaren werd hij vertrouwd met het gebruik van kruiden en hun werkwijze door zijn vader en grootouders.  Fytotherapie en het verlangen om zijn medemensen te helpen werden zijn levenslange passie.

 

Toen hij 21 jaar oud was, had hij een kruiden- en gezondheidswinkel in Bazel, waar hij zijn klanten advies gaf over de kracht van de natuur, gezonde voeding, levenswijze door voordrachten en publicaties.  Hij maakte zelf kruidenbereidingen en legde zich ook toe op homeopathie.


In de jaren ’30 van de vorige eeuw verhuisde hij naar Teufen in Appenzell, waar hij kruiden verzamelde en bereidde.  Hij kwam tot de vaststelling dat verse planten beter werkten dan gedroogde en hanteerde dit als principe bij zijn bereidingen.

Hij reisde de hele wereld af om planten te leren kennen die de gezondheid kunnen verbeteren.  Zo ontdekte hij bij de Indianen de rode zonnehoed of Echinacea, dat nu algemeen gekend is en waarvan de werking wetenschappelijk is aangetoond.

 

In 1963 stichtte hij Bioforce AG, een bedrijf dat nu één van de toonaangevende producenten is van kruidenremedies in Europa, Canada, Amerika en Australië.

 

Wat vooral opvalt in zijn vele boeken en tijdschriftartikels, is zijn eenvoudig en aangenaam  taalgebruik en vlotte leesbaarheid.

Zijn bekendste werk is De Kleine Dokter, dat in vele gezinnen aanwezig is en in 12 talen vertaald werd.

 

Bron

www.wikipedia.org