Houding van de Belgische bevolking

 

Terwijl de politici, machthebbers, bankiers, managers, advocaten, notarissen, architecten, ingenieurs, enz zich knus nestelen in hun ergonomische bureaustoel, en zich afvragen hoe ze nog meer geld naar zichzelf toe kunnen trekken en hun eigen belangen nog meer kunnen verdedigen, wordt de bevolking zoet gehouden met snoep, chocolade en patisserie vol geraffineerde suikers, geraffineerd meel, geraffineerde vetten, geraffineerd zout en additieven; met VTM-spelletjes en shows, boeiende laatavondprogramma’s waardoor ze te laat in hun bed kruipen en ’s ochtends niet uitgeslapen zijn, met stapels reclamebladen waarin ze kunnen lezen wat ze nu weer moeten kopen om gelukkig te zijn, met Story en Dag Allemaal, met een puinhoop aan culturele evenementen, met erotiek, met het bal van de burgemeester, met het aan de toog hangen en lullen over voetbal en vrouwen, enz. 

Als men zich wat slapjes voelt of een dipje krijgt, pept men zich op met Pepsi Cola, frisdranken, koffie, sigaretten, bier, wijn, likeur, Red Bull, guarana, ginseng, marihuana, spacecake, lijmsnuiven, en de eeuwige opzwepende disharmonische muziek die men overal moet aanhoren in wachtzalen, zwembaden, op de werkplek, enz.

 

De bevolking is dan ook zo suf geworden dat ze alleen gaan betogen voor hun loon.  De enige plaats waar ze gaan roepen, is op de voetbal.  Ze protesteren ook als er aan hun genotsmiddelen wordt geraakt of iemand er een opmerking over maakt, zie bvb. het rookverbod in café’s.  Op een uitzending van Peeters en Pischal, een consumentenprogramma op Radio 1, op de dag vóór het officiële rookverbod in café’s, vertelde een caféhouder dat zijn klanten nog steeds mogen roken maar hij vraagt een euro in een urne te steken als bijdrage voor eventuele boetes die hij zal moeten betalen.  Een luisteraar deed de suggestie dat de rokers ook een euro zouden steken in een urne voor de Kankerliga.  Misschien zouden de nabestaanden van de roker ook nog een euro kunnen steken in de urne met de as van de overledene.  Tienduizenden wetenschappelijke en medische studies zijn er nodig geweest om te komen tot deze wet.  Hoeveel studies zullen er nodig zijn om de mensen ervan te overtuigen te stoppen met koffie drinken, bier, wijn, likeur, frisdranken, enz.  Hoeveel studies, obesitas- en diabetespatiënten zullen er nodig zijn vóór de regering verbiedt dat er geraffineerde witte suiker en geraffineerd meel wordt toegevoegd aan voeding?  Integendeel, de suiker- en aspartaamindustrie is erin geslaagd de onschuldige stevia te verbieden als vervanger.

 

Over het grootste deel van de bevolking kunnen we dan ook de visie van dr. Coucke bijtreden:

“De Vlaming -  en Bart De Wever zegt dit ook - we zijn ‘lamme goedzakken’. Ze mogen met ons doen wat we willen. We nemen alles. Buitenlanders zeggen dat ook altijd, wij Vlamingen zijn lamme goedzakken. Wij reageren niet.”

(http://www.wakeupcallbeweging.be/index.php?page=verslag-symposium-dr-maes#expand4)

Zo moeten we zeker geen betoging verwachten van bvb. obesitas- en diabetespatiënten tegen de suikerfabriek van Tienen.  Neen, deze fabriek wordt gesubsidieerd met miljoenen euro’s per jaar!

 

Zie ook de andere teksten:

Beschavingsziekten en de toestand van de wereld

Steeds meer mensen haken af

Medische statistieken

 

 

Meer hoopgevende visie

 

Voor zij die het in hun leven anders willen aanpakken, biedt de natuurgeneeskunde een meer positief antwoord, zie hiervoor de betreffende rubrieken op de site:

http://www.lucvanoost.be/natuurgeneeskunde2.html

http://www.lucvanoost.be/visie2.html

http://www.lucvanoost.be/pioniers.html

 

Hierbij aansluitend is het wetenschappelijk onderzoek naar de Blue Zones, gebieden in de wereld waar opvallend veel 90- en 100-jarigen voorkomen en die tot hoge ouderdom actief, onafhankelijk en gezond blijven.  Vanuit de onderzochte eigenschappen en factoren die hiertoe bijdragen, kunnen we preventief veel leren.

Zie http://www.lucvanoost.be/bluezones.html

www.bluezones.com

www.thechinastudy.com

www.okicent.org

 

 

 

© Luc Van Oost – gezondheidstherapeut – www.lucvanoost.be

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd en mag op geen enkele wijze worden vermenigvuldigd of doorgegeven worden aan anderen zonder toestemming van de auteur.

Dit artikel werd met de meeste zorg samengesteld.  Niettemin is het nooit geheel uitgesloten dat informatie door tijdsverloop, recent wetenschappelijk onderzoek of andere oorzaken onjuist, onvolledig of achterhaald is.  De auteur kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enige directe of indirecte gevolgen voortvloeiend uit de gegevens.  Dit artikel is niet bedoeld als vervanging voor een medische diagnose en medische zorg door een arts.  De lezer wordt uitdrukkelijk geadviseerd zijn arts te raadplegen bij enigerlei klachten of symptomen.

Suggesties, commentaar en reacties zijn steeds welkom op het vermelde e-mailadres.